Αναδιαμόρφωση – Παιδαγωγική αξιοποίηση της αυλής του Σχολείου

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείου Ολύνθου η προγραμματισμένη σύσκεψη φορέων με θέμα την αναδιαμόρφωση - Παιδαγωγική αξιοποίηση της σχολικής αυλής.

auli

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μισαηλίδης Βασίλης χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας όλους του παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση. ayli1Το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ. του Δημοτικού Σχολείου κα. Σταμούλη Ανθή παρουσιάζοντας συνοπτικά τις παρεμβάσεις του Συλλόγου σε υποστηρικτικές δομές και εκπαιδευτικό υλικόγια την τριετία 2011-14. Ακολούθησε η παρουσίαση της πρότασης από το Διευθυντή του Σχολείου. Η πρόταση είναι ένα σχέδιο που εκπόνησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα. Κυριάκου Αριστέα και συνιστά ολοκληρωμένη εικόνα για την αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου ώστε να αποκτήσει την παιδαγωγική και κοινωνική του διάσταση και προοπτική. Παράλληλα αποτελεί και μια πρόταση εξωραϊσμού αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του τεράστιου χώρου περιμετρικά του σχολείου. Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Βορδός υποσχέθηκεayli3 την υλοποίηση της μελέτης άμεσα!! και στην συνέχεια την ένταξή της σε κάποιο Πρόγραμμα. Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μπότσας δεσμεύτηκε να παράσχει παιδαγωγική στήριξη ως επιστήμονας και από τη θέση του Συμβούλου της 1ης Εκπ. Περ. να συνδράμει προς τη σωστή κατεύθυνση για την υλοποίηση. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων που εξέφρασαν θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία αλλά και τη δυνατότητα υλοποίησης χωρίς ιδιαίτερα κόστη. Τέλος, ευχήθηκαν την άμεση υλοποίησή της και τον παραδειγματισμό και άλλων σχολείων. Αξίζει να επισημανθούν τα παρακάτω ως αποτελέσματα:

auli2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίαση τους :

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Κυριάκου Αριστέα, δημιουργό της πρότασης, και στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων. Τέλος ευχόμαστε την κινητοποίηση όλων για άμεση υλοποίηση της πρότασης!